Skip to main content

Kunst Kring Duiven

Beeldhouwen in steen - portret/fig - boetseren - tuinbeeld boetseren

U leert omgaan met het desbetreffende materiaal en de verschillende soorten steen. Van zachte speksteen naar de hardere soorten, waaronder albast, serpentijn en marmer.

Niveau: beginners / gevorderen

Cursus 1: maandag van 10.00  - 12.00 uur
Cursus 2: dinsdag van 20.00 - 22.00 uur

Dag/Tijd          : maandag 10.00-12.00 uur 

Startdatum      : 11 september 2023            

Dag/Tijd          : dinsdag 20.00-22.00 uur                 

Startdatum      :12 september 2023


U leert omgaan met het desbetreffende materiaal en de verschillende soorten steen. Van zachte speksteen naar de hardere soorten, waaronder albast, serpentijn en marmer. U wordt, wanneer u enige ervaring hebt, geprikkeld om uit uw comfortzone te stappen en uw eigen 'touch' aan uw beeld te geven, kenmerkend voor uw stijl. Het beeld wordt na realisatie gepolijst en in de steenwas gezet. Het is ook mogelijk om het beeld - als dit buiten komt te staan - met een steenverzegeling te behandelen. Tevens wordt u begeleid om het beeld - indien nodig - te sokkelen.

Bij portret of figuurboetseren wordt uitgegaan van de verhoudingen van het menselijk lichaam, een systematische opzet. Dit is een gegeven dat van groot belang kan zijn voor uw andere beelden van steen of klei. Als afwerking van het beeld is er de keuze om het te glazuren of af te werken met diverse patina’s, waaronder brons. Samen wordt gekeken wat het best bij uw beeld past.

Door de combinatie van steen en klei maakt u kennis met beide materialen. Aan u uiteraard de keuze. Wellicht gaat u alleen met steen of klei werken.

Door deze cursus probeert de docente altijd een rode draad te laten gaan, waar u, uiteraard als u wilt, als tweede project aan mee kunt doen. Hierbij valt te denken aan een combinatie van steen met klei of metaal (messing/lood/hout). Zodoende overschrijdt u uw eigen grenzen en durft u steeds meer!

Tijdens deze cursus wordt er bij voldoende belangstelling een excursie naar een beeldentuin/galerie gepland.

Deze cursus biedt de mogelijkheid voor de cursisten om tegen gereduceerde prijs deel te nemen aan de workshop rakustoken.

Kosten

Aantal lessen  : 30                  Prijs     : € 270,00
Aantal lessen  : 20                  Prijs     : € 204,00
Aantl lessen    : 10                  Prijs     : € 116,00

Materialen

Gereedschap is aanwezig. Stenen en klei kunnen tijdens de cursus worden aangeschaft. U kunt natuurlijk ook zelf de stenen kopen; de keuze bij de leveranciers is veel uitgebreider. Namen en adressen van leveranciers van stenen e.d. zijn bij de docente voorhanden.